Måndag, tisdag

 

Vilken vecka det har varit!
Joe har varit borta hela veckan och Mel var borta ett par dagar hon med.. Men i måndags så tog jag med mig barnen på tåget och åkte till Dawlish för en dag på stranden. Det var väldigt roligt, vi byggde sandslott och plaskade i vattnet hela dagen! Framåt kvällen när Mel slutat jobbet så kom hon ner med fish and chips som vi åt med fingrarna direkt på stranden i solnedgången. Det är en svårslagen utsikt - så himla vackert!





I tisdags fick jag ledigt ett par timmar, Melinda hade saker att packa och sådär så hon var hemma tidigt. Då åkte jag till stranden med Cassandra och rugbypojkarna.. Badade lite och sen spelade vi rugby i sanden och det var jätteskoj :) Fast det gjorde lite ont att bli nertacklad förstås, haha.


Doublelocks




Joe & Mel :)
  Vi tog en lååång promenad ner till doublelocks för att äta lunch, och eftersom det är fars-dag här i England idag så fick Joe tillåtselse att titta på en av VM-matcherna fast vi satt och åt.. Då blev han glad.


Joe & Rob.
Till och med så glad att han tog på sig Roberts extremt fula hatt (den borde åkt i soptunnan för flera år sedan!).






Juni 16, 2010

Hmm, det där med uppdateringen igår glömdes av tyvärr. Men här kommer en liten text :) Gårdagen var ganska händelselös faktiskt men igår kväll var jag hos Cassandra en stund och pratade med henne, skönt att ha någon hyfsat jämnårig att konversera med ibland! Det var mycket snack om fotbolls VM (som jag är rätt trött på..) såklart eftersom det är engelsmän det handlar om. Det är FEL år att befinna sig i England haha.. Vi var i Exwick på lekplatsen som sagt, och vi stannade för att titta på svanarnas ungar en stund tills den stora svanen började se lite hotfull ut - då avlägsnade vi oss snabbt!

 

Idag var jag ledig ett par timmar på dagen för att Polly skulle till läkaren så Joe tog hand om det och Rob var i skolan. Så jag drog med mig Cassandra och hennes pojkvänn för att klättra i berg - Nathan är instruktör så det var inga problem! Jätte häftigt var det, men åh vilken tur att man hade säkerhetslinor! Det var hisnande att se vågorna som slog upp precis under en när man klättrade!


Exwick och hälsningar :)

  

Idag bär det av till Exwick igen! :) Solen skiner och det är skönt. Jag jobbade hela lördagen men i söndags så var jag på stranden i 6 timmar och badade och solade! :) Igår var det måndag och jag var ledig ett par timmar på dagen så jag satt i solen ute vid fyren och läste min bok.  Idag tar min kära syster sommarlov och det är härligt, hade varit skoj att vara med på avslutningen men det får vi ta nästa år! En liten hälsning till mormor och Rowland som åker till Thailand imorgon med - familjen hälsar och tackar för kortet (och det gör jag med!).

Det kommer en uppdatering till ikväll :)


Puddel-pölar



En snabb uppdatering bara :) Det slutade regna för en stund så vi gick ut och lekte i "skogen" (dvs parken med några träd i) och Polly fick hoppa i vattenpölarna på vägen dit. Kortet är taget med mobil-kameran så det är inget vidare kanske. Men hon hade roligt vill jag lova! Det nya namnet på vattenpölar är puddel-pölar, en tre årings försök att komma ihåg vad det hette på svenska haha! Men det var ju nästan rätt...


tillbaka till vardagen!





Det regnar här på Alphington Street idag - Igen. Det är ovanligt att det regnar i England har jag hört, haha! Jag undrar bara lite lätt vart solen har tagit vägen? Det som var så varmt och skönt.. Men den kommer väl tillbaka får man hoppas.

Idag är det tisdag och då var det dags att följa de vanliga morgon rutinerna igen för första gången på 11 dagar. Det kändes mycket lättare att gå upp på morgonen när man visste hur fint och välstädat huset är för tillfället! Jag börjar känna mig lite som en hemmafru - det enda jag skriver om är huset och barnen... Men det funkar! Vet inte om det är så intressant att läsa förstås..
 Såhär går det till iallafall:

07,15 - klockan ringer första gången. Erica är trött och stänger av den!
07,30 - Nu går det inte att ignorera alarmet längre så Erica går upp.
07,40 - Ner i köket för att sätta på te och sedan upp för att väcka Robert
08,00 - Robert kommer ner, påklädd och redo i sin skoluniform för att äta frukost.
08,10 - (oftast men inte alltid) Se till att väcka Melinda eftersom hon ännu inte kommit ner till frukosten.
08,30 - Robert & jag går till skolan och Melinda går till jobbet


Flygande köttbullar

I fredags var jag på bio med Robert och såg "Cloudy with a chance of meatballs" och den var faktiskt riktigt rolig! Den handlade om en misslyckad vetenskapsman. Han hade skapat en maskin som omvandlar vatten till mat och av misstag råkat skjuta upp den ibland molnen... Den var rätt rolig faktiskt :)

Resten av helgen har jag inte gjort så fasligt mycket faktiskt, var ute med Tim & Bill både fredag och lördag kväll förstås, det var trevligt. Men nu har en ny arbetsvecka börjat och idag har jag inte varit ledig eftersom Robert har studiedag. Vi har spelat massa spel, lagt pussel, bakat, gjort smoothies och sedan har jag städat. Båda barnens rum, köket, vardagsrummet och vardagsrummet ser nu bättre ut än på länge och det är skönt att ha fått det gjort!


Brandrök & livsfarliga kor

Torsdagen den 4 Juli var en spännande dag! 
 Meningen var att vi skulle gå på bio men vi blev överraskade av branden, som började med en brinnande fabrik knappt 2 gator bort. Polisen evakuerade alla som bodde inom en radie av 200 meter (dvs oss bland annat) eftersom det var risk för explosioner. Aska, rök och lågor överallt och där stod jag med två rädda barn som var helt övertygade om att elden skulle spridas till vårat hus! Kanske inte helt fel tänkt eftersom det spred sig till huset på andra sidan gatan, men ändå..

Iallafall - på grund av detta så blev det ingen bio eftersom vi inte kunde komma in till biografen. Det blev istället en hastigt påkommen picknik ute på "landet" för att komma bort från elden, askan och röken. Picknikmaten inhandlades lite hastigt på Sommerfield längsmed vägen och sedan tog vi tåget ut på landet för att klappa kossor!

jobbig morgon

Vilken STRÅLANDE morgon jag har haft.. Eller kanske inte?

Barnen har ju som sagt lov, men jag är ju ändå uppe i ottan eftersom barnen bestämmer sig för att vakna när klockan är sex. Men just denna morgon bestämde sig Joe för att gå upp innan klockan slagit 7 - han hade mycket att göra tydligen. MEN igår kväll hade han så mycket att göra att han glömde att åka till affären och köpa bröd, mjölk och havregryn... Vilket betydde att vi inte hade någonting att äta till frukost.

Därför kommer han nerspringandes för trappan när klockan var tio över sju och säger att han inte har tid att gå till affären, men att han kan ta barnen i 30 minuter om jag kan tänka mig att gå. Här borde jag ha anat oråd...

.. Men det gjorde jag inte så jag lämnade barnen till Joe och stack till affären och var borta i 20 minuter. När jag kom tillbaka så hittade jag Joe i köket med radion på högsta volym som vanligt men inga barn i sikte. Oops Joe, vart har du barnen? "Dom sitter i loungen och tittar på tv". Inga barn i loungen, nej? Jag hittade Robert på kontoret där han spelade dataspel. Sedan hittade jag Polly mitt på golvet i mitt rum omgiven av bananskal, apelsinskal och mitt smink!!




Mina apelsiner och bananer (som jag köper till mig själv för min lön eftersom det är enda chansen att få tag i frukt) låg HÖGST upp på översta hyllan LÄNGST in bakom skrivbordet. Hon har alltså lyckats, på något sätt, klättra hela vägen upp dit och få tag i frukten som i stort sett var i takhöjd. Sminket låg i min handväska som I och för sig låg på golvet men var stängd. HAN HAR NOLL KOLL och det gör mig faktiskt väldigt arg. Polly kan man väl egentlgen kanske inte klandra för hon var hungrig.... Men - den andra.


Uppdatering

NU är det en vecka sedan mormor åkte och jag vet att jag varit dålig på att uppdatera. Vi har faktiskt inte gjort så väldigt mycket - varit väldigt fint väder så vi har gått ut på picknick nästan varje dag och ätit i parkerna och lekt på lekplatserna. Väldigt mysigt :)



Igår (31 Maj) var en röd dag här i England så Joe, Melinda, Jag och barnen var på stranden i Tynnmouth (tinmouth). Där smög vi oss igenom "smugglar grottan" via piraternas hemliga underjordiska gång med tända facklor och sedan spelade vi fressbe nere på stranden. Barnen badade men det gjorde inte vi vuxna, det var kallt och blåsigt så ingen var direkt sugen. Förutom galna lilla Polly som sprang hela vägen ner till strandkanten och ut ibland vågorna innan någon hann ikapp henne... Men allt gick bra som tur var!

Idag jbbar dom vuxna som vanligt men Robert har lov (IGEN, dom har lov var 4:e vecka) hela veckan så jag tog med barnen för att simma. Tanken var från början att vi skulle åkt tåg till Dawlish (grannstad) och lekt på en jätte jätte stor lekplats men regnet har öst ner hela dagen.. Efter badet gick vi till en stor lekplats som finns under tak och där fick barnen rasa av sig i någon timma.


RSS 2.0