Bilder på huset!




Här bor jag numera :) Vårat hus går mellan den röda dörren (vår ingång) och den gula dörren i utkanten av bilden. Mitt rum ligger innanför det översta fönstret man ser precis under skorstenen och utsikten därifrån ser ut såhär:




Födelsedags middag :)

Ikväll var vi ute på resturang och firade min 20-års dag. Det var trevligt, barnen uppförde sig bra tills vi skulle gå. Då ställde <Rob till med en scen men hans pappa tog honom i armen och drog ut honom ur resturangen innan han hann skämma ut sig totalt så det löste sig det med. : Här kommer några bilder:



Polly & Rob med sina söta hattar...



Polly som vägrar sitta still så kortet blir suddigt :P



Haha ett väldigt smickrande kort på pappa Joe i Pollys hatt :)



Mamma Melinda i Rob's hatt :)



och slutligen en  bild på mig och Rob !



25e Februari

Så nu är jag alltså över 20 sträcket - halvvägs till 40 som någon så gulligt uttryckte det, haha! Jag hade en helt okej födelsedag igår, Rob och Melinda kom in med frukost på sängen och ett litet paket med ett handgjort halvband. Det var jättefint! Äkthets beviset fick jag också så det är bra :) Sen fick jag iväg Robert till skolan och lekte med Polly hela dagen. Jag hade barnen helt själv fram tills klockan nio på kvällen då Melinda kom hem men då sov barnen redan. (Joe var på en återförening med sin college klass i London så han kom hem för någon timma sedan och av hans uppenbarelse att dömma så var han ganska bakis...).  Ikväll ska vi ut och äta på resturang, det skulle vi egentligen gjort igår för att fira men Melinda fick lite problem på jobbet så det hanns inte med. Vi åt tårta iallafall och dom sjöng för mig. Fast det bästa var när mamma och Py ringde och sjöng för mig i telefonen :D Då fick jag tårar i ögonen för jag saknar er så mycket!!! Sen fick jag ett kort från dem också och med i kuvertet var mitt Eu- kort så nu kan jag söka vård om jag behöver, utan att det behöver kosta skjortan.

Fick Py's lilla kort idag med, jättefint var det gumman! Idag har vi faktiskt inte gjort så mycket, Polly sov tills klockan var 10,15 så jag hade en lugn och skön morgon. Låg och halvsov på soffan och det var välbehövligt. Är fortfarande inte frisk men det ger väl sig snart får man hoppas. . .  Ni vet väl att ni kan kommentera mina blogg-inlägg? Det är bara att trycka på knappen "kommentarer" som står med gul text under inlägget och sen följa instruktionerna. Ganska smidigt faktiskt! Om någon har något att säga, vill säga :) ha det bra och var försiktiga i snön!


23 Februari


Fick sovit lite mer inatt, inga rädda barn som kom och hälsade på mig så det var skönt. Fick iväg Rob till skolan tillslut, men han höll på och fjanta sig så väldigt när vi skulle gå (krävde att få med sig sin snuttefilt och grejer.. Ska man verkligen behöva ha med sig en snuttefilt överallt när man är sju år gammal???) så vi blev tio minuter sena. Det gjorde dock ingenting eftersom läraren var 20 minuter sen.. Men ändå. ^^ Så nu har jag Polly hela dagen, vi ska gå till parken om en timma eller så. Jag väntar bara på att det ska sluta regna. Eftersom jag redan är sjuk så känns det inte som en bra ide att gå ut i regnet om jag inte måste! Fick ett födelsedags kort av mormor och Rowland idag, tack så mycket ! Det känns konstigt att jag ska fira min 20-års dag så långt hemifrån men det blir nog bra.

När vi har varit i parken ska vi hämta Robert, och sen är det nog dags för mig att börja med middagen. Vet inte riktigt hur det ska gå eftersom Joe inte kommer vara hemma för att hålla ett öga på barnen undertiden som han brukar men det får väl gå - jag hoppas bara att dom inte slåss alltför mycket! Det kan bli lite jobbigt att hålla isär dem och laga mat samtidigt eftersom dom inte får vara i köket... Vi får se hur det går.


Ingen sömn

Vilken natt! Här har inte sovits många timmar tyvärr.. Eftersom jag har mitt sovrum precis vid huvudvägen genom stan så är här ganska mycket ljud på nätterna - speciellt när det är polis-brandbil- eller Ambulans utryckningar och inatt hände det flera gånger. Sedan vaknade jag vid 02,00 av att Robert kom in och var ledsen. Han hade drömt mardrömmar och ville sova hos mig.... Så det fick han. Två timmar senare kom Polly och var övertygad om att det brann i hennes rum - men det gjorde det inte. Eftersom hon ville sova hos sin bror och han sov hos mig så slutade det med att vi låg i min säng alla tre. Tur att sägen är bred! :) Lite sömn fick vi iallafall efter det. Som tur var.


Nu är jag ledig i ett par timmar. Har laddat en maskin med tvätt och diskat, tagit barnen till skola respektive dagis och handlat lite så nu tänker jag ta igen ett par av mina missade timmar från i natt. Hoppas allt är bra där hemma!

 


22 Februari

Har varit ledig hela helge och det var skönt. Shoppade lite igår, strosade runt i stan i solskenet (ingen snö och det är skönt) och njöt. Annars har jag sovit mest hela helgen för att försöka bli frisk, känns inte som en jättebra ide att utmana ödet och riskera att bli sängliggande under veckan... Det hade ställt till endel problem! Joe beställde kinamat till oss vuxna idag, barnen åt middag tidigare än oss eftersom dom hade varsinn kompis på beesök som skulle stanna och ha "te" med oss. Dom blev serverade pannkakor på brittiskt vis, dvs små... jag vet inte, halva plättar? Med sirap och honung. Inte världens nyttigaste mat kanske men dom var nöjda och glada iallafall! Imorgon ska jag ta Robert till skolan vid halv nio och efter det ska Polly till dagis så jag har ett par timmar för mig själv på förmiddagen... Ska nog sova tror jag. Eller halvsova iallafall! ... Måste bli frisk!


Ledig!!!

Åh gud så skönt det är att vara ledig! Att ha en morgon och bara tänka på sig själv.. Sova länge och packa upp resten av grejerna, städa lite.. Duscha. Fick min lön imorse också så jag tänkte gå in till city sen och strosa runt en stund :) Njuta av lite egen tid. Fick en timma mitt på dagen igår också eftersom Joe inte hade så mycket att göra med jobbet och det var väldigt välkommet! :) Har föstått att det är rätt mycket snö hemma, hoppas att alla är välbehållna iallafall och att ni inte ger er ut på vägarna och kör om det är förjäkligt väglag.


Simmning

Vaknade klockan sex imorse av att Robert hoppade i min säng.. Och slängde sig över min mage :O INTE uppskattat kan jag lova. Så numera är han medveten om att man knackar på dörren innan man går in, och speciellt om jag sover! Lite privacy måste man ju få ha, iallafall någon gång uner dygnets 24 timmar! Gick själv med Polly till dagis imorse och allt fungerade bra. Hon var lite ledsen när jag skulle gå men personalen var jätte goa mot henne så hon lugnade ner sig och gav mig en kram innan hon sprang iväg och lekte :)

Sedan gick jag direkt hem och plockade upp Rob som varit hemma med Joe så jag slapp ha med honom, och så gick vi till Simhallen. Vi badade i nästan två timmar och sedan skulle vi duscha.. Det var en upplevelse eftersom det var både män och kvinnor i samma rum. Men det löste sig tillslut... Så nu sitter vi och tittar på en pokemon film. Eller, han tittar och jag skriver i bloggen :) jag är inte så imponerad av filmen men han verkar inte bry sig så ... Hoppas att alla har det bra där hemma ! Jag saknar er ...


Hej da Margaeux!

Margaeux akte hem denna dag sa jag var helt ensam med barnen for forsta gangen...Det gick bra men efter tolvtimmar hade jag enblixtrande huvudvark och var valdigt trott! Vi gick  till parken en svang och lekte dar och sedan tog vi en promenad langs med kanalen och satte oss pa en bank for att kaka lite vindruvor :) Sen gick vi hem och jag satte dem framfor tv:n sa attjag kunde fixa lunchen och tvatta lite.


Astro boy

Mandagen da, Rob har lov denna veckan sa han skulle vara hemma men Polly skulle fortfarande till dagis sa vi tog med henne dit. Sedan gick vi pa bio med Rob och en av hans kompisar (Louvisa) och sag Astroboy. Den var faktisk ratt dalig,handlade om en typ superhjalte i rymden men barnen tyckte om den sa det ar val huvudsaken... Han betedde sig som ett monster aven denna dag men de loste sig tillslut... Mamma skickade sladden till min dator idag med sa nu kanjagforhoppningsvis anvanda den snart sa jag kan anvanda mina "prickiga" bokstaver igen!

Alla hjärtans dag

Sondagen var riktigt jobbig, saknade alla er dar hemma mer an nagonsin! Men nar dagen val hade borjat sa blev det lite battre, vi akte till en typslottstradgard som hette Bicton Park  (bilder kommer snart!) och promenerade runt dar med parnen och hade pickniki graset i stralande solsken!Det ar var vader i England...



Polly


En del av slottsträdgården

Pa kvallen gick tjejerna ut (dvs Margaeux,Melinda och jag)och tog ett glas pa den narmsta puben ochhade entrevlig pratstund medans joe var hemma och tittade patv, haha vi kande oss lite hemska som rovade bort hans fru pa alla hjartans dag! :S Men det verkade som att han overlevde..


Dag tre, lordag



Lordagen var en bra dag, vi sov lite langre och hade faktiskt lite "fri" tid utan barnen sa jag passade paatt duscha och forsoka packaupp lite, sagott det gick eftersom jag fortfarande delade rum med Margaeux som skulle aka hem pa tisdagen. Sedan tog jag en promenadrunti kvarteret och utforskade omgivningarna innan det var lunch och vi skulle ta med barnen till parken. Resten av dagen var mest lek, byggde med lego och ordnade ett te partyfor nallarna... Jag jobbade paatt komma in i spraket  - kandes valdigt konstigt att prata engelska helatiden men det gick bra!

Dag tva, fredag

Fredagen den 12 Februari var min andra dag i Exeter, England. Klockan ringde kvart i atta, lokal tid. Upp med barnen, ge dem frukost och sedan var det dags attga till skolan/dagis. Efter det sa gick jag och Margaeux hem igen for att ta enkopp te och fa i oss lite frukost. Sedan visade hon mig runt ihuset ordentligt och forklarade alla rutiner och hur man anvande tvattmaskinen och ugnen, vad jag forvantades gora och lite allmanna saker. Efter det tog vi en promenad in till city dar hon visade mig vagen till nagra av de (enligt henne) mest nodvandiga butikerna vilket innebar Laura Ashley, Primark, HM och en godis affar... Haha! Sedan at vi lunch pa cafe Nero med en av hennes kompisar som hette Charlotte och bor har i Exeter.  sen var det snabbt hem igen och hamtaRob fran skolan och leka med honom, fixa middagen och hamta Polly fran dagis.  Ata middag och lagga barnen och sedan var det"vuxentid" sa da fick jag antligen pratat ordentligt med familjen. Eftersom Joe och melinda akte akut till sjukhuset forsta dagen sa hade jag knappt fatt en chans att prata med dem. Det visade sig att Joe hade ett par brutna revben efteren rugbymatch - inte konstigt att han hade ont!

Resan till England!

... Gick bra, det var dock valdigt jobbigt att saga hejda till alla :( Lyckades somna en stund pa flyget som tur var sa flygresan gick ratt snabbt. Val pa Heathrow sa tog det nastan en timma innan jag hade fatt tag i mitt bagage och kommit ut i sjalva ankomsthallen (stooor flygplats!) sa att jag kunde fa i mig nagot att ata. Sedan forsokte jag komma pa hur man ska lyckas ta sig till Centralstationen som bussarna skulle ga ifran men jag hade verkligen ingen aning sa jag haffade en polis och fragade honom. Han var valdigt hjalpsam!  Det tog dock nastan en kvart att slapa med sig bagaget till centralstationen genom otaliga tunnlar och massa hissar men jag kom fram tillslut och hade en timmas vantetid innan bussen skulle komma.DET var dock inte sa roligt for deras sa kallade "centralstation" var i stort sett ett par busshallplatser med tre vaggar. Och det blaser har i England ska jag saga er... Men jag hade ordentligt med klader pa mig sa det gick bra, varmde mig pa toaletten emellanat bara haha.  Jag kom pabussen tillslut och sovnastan hela vagen, vaknade nar det var en kisspaus nagonstans langs med motorvagen men annars stannade vi bara en gang till innan vi korde in i Exeter,staden som ska vara mitt "hem" de kommande manaderna. Forsta intrycket var att det var en valdigt vacker stad - med fruktansvart manga backar!!! Upp och ner, upp och ner gick det. Nastan som att aka Balder pa liseberg! Nar jag kom av bussen insag jag att jag inte hade nagon aning omvart jag skulle... Paris street? Det sa mig absolut ingenting... Men jag foljde skyltarna och dar stod joe i Korsningen mellan paris street och Bapton street precis som han hade lovat! Vi akte hem och traffade barnen (Robert kallad Rob sju ar gammal och Polly pa tva ar) och deras forra au pair Margauex fran Frankrike. Sedan kom Melinda hem fran jobbet och vi atmiddag,badade barnen och sedan var det dags att sova... Forsta dagen var slut.  

RSS 2.0