Läsvärt

http://www.expressen.se/ledare/1.1935694/ann-charlotte-marteus-killar-ar-ju-mer-varda-an-tjejer

Det ligger ganska mycket i det faktiskt. Läs artikeln.. Även om du inte har följt fallet och vet vad det handlar om så är artikeln bra och väcker många tankar. Jag försöker hänga med så mycket som möjligt i vad som händer hemma i Sverige så expressen.se och gp.se är väldigt användbara sidor.


Promenad



Idag blev det en mysig promenad med Mel & barnen runt staden. Solen tittade faktiskt fram när vi stannade för att mata svanarna, men ögonblicket förstördes eftersom en av svanarna bet Mel i fingret så hon började blöda.. Jag säger ju att svanarna är farliga! Haha och så undrar Mel & Joe varför jag inte vill ta med mig barnen för att mate dem under veckan?! JAG tänker hålla mig på avstånd från de dumma fåglarna kan jag meddela. Och när barnen är med mig så måste de undvika alla svanar. That's life!

MEN, de är väldigt vackra att se på.
Sålänge dom håller sig i vattnet!



Mars 27, 2010

Upptäckte just att jag har varit väldigt slarvig med att uppdatera bloggen! Men det har inte hänt så mycket här denna veckan så det gör ingenting. Eftersom det stormat, blåst och regnat som sjutton så har vi mest varit inne och lekt! Kanalen är helt översvämmad så det är vatten på gatorna och det är svårt att ta sig fram med bil på vissa ställen i staden..  Men idag är det lite sol så förhoppningsvis vänder det nu!

Vi har iallafall varit och simmat två gånger, och vi var i biblioteket i tisdags. Igår var det "kakförsäljnings-dagen" på Roberts skola så vi var där och hjälpte till att sälja kakor en stund (Jag bakade faktiskt en kaka att sälja också, hihi). Men som sagt, annars är det inte mycket nytt att berätta. Jag kommer hem om fem dagaroch det ska bli skönt! Jag hoppas bara att allt går som planerat - det är ju strejk i stora delar av England så jag är inte helt säker på att bussarna går som dom ska. Alla tåg är inställda i denna delen av landet, det levereras ingen post och brittish airways hotar med att ställa in alla sina flyg (om dom inte redan har gjort det?) så man blir ju lite orolig... Håll tummarna!


Exmoor!






Idag tog vi oss en tur upp till norra Devon! Dvs Exmoor och all den vackra naturen där. Helt oroligt vackert var det och vi hade strålande solsken och 17 grader varmt så det var helt underbart! Vi fick till och med se en flock med Exmoor ponnysar men tyvärr så dog batteriet i kameran så jag hann inte få några kort på dem :(




Vi åt middag på en resturang högst upp på berget här, tror dock inte att det går att se den på detta kortet men som sagt, batteriet tog slut. Det blev en ceasar sallad för min del och resten av familjen åt friterad pizza... Engelsmän och mat, haha.



   


Dag 34

Idag har vi haft fullt upp hela dagen! Började morgonen med att följa med Robert till skolan som vanligt och sedan gick jag hem och väckte Polly. En snabb frukost och ett mindre slagsmål senare (hon slog på mig och jag lyfte upp henne) så var vi påväg till biblioteket så att hon skulle få träffa lite andra barn och jag skulle få möjlighet att prata med lite vuxna människor :) Det hela slutade med att vi var där i två timmar och Polly ville absolut stanna haha!

Sedan gick vi hem och lekte en stund, åt lite lunch och efter det så gick vi till simhallen med två par som vi träffade i biblioteket och simmade lite. Det var bra för då kunde vi turas om att passa varandras barn och även få motionerat lite. Vi var där i tre timmar och sedan skulle vi hämta Rob - men det gick ju inte så smidigt som väntat eftersom han hamnat i slagsmål igen och vi blev sittandes hos rektorn. Denna gången ringde jag dock efter Joe så han fick komma ner och ta hand om det för Polly var helt hysterisk och rektorn var mycket oroad över Roberts beteende så jag kände att det var bäst att någon annan tog över.

Så vi kom hem tillslut, jag fick dock skicka upp barnen till deras rum eftersom dom började slåss såfort jag gick ut ur rummet - och det går inte att stanna i vardagsrummet för att hålla isär dem när man förväntas vara i köket och laga mat till 5 personer samtidigt.. Dagen slutade iallafall bra med en filmkväll tsm med Melinda, Joe och ett par av grannarna :)


Dag 32

Mothers day
Det är mothersdag här i England idag och en sak kan jag lova - bor du i detta landet så glömer du inte av att ringa din mamma denna dag. Herregud, det är nästan lika stort som julafton! Presenter och blommor, choklad och nybakta bullar som frukost på sängen..  Ikväll ska Melinda & Joe ut och äta på resturang och sedan dansa salsa på någon av stadens klubbar tillsammans med sina vänner och bekanta så jag ska vara barnvakt, men fram tills dess ska jag nog hålla mig undan haha! Kanske gör ett nytt försök att få min guidade tur under staden - det kanske går bättre denna gången ...

Jag gjorde ju ett försök igår men då var alla guidade turer inställda av någon anledning, jag vet inte varför. Men jag följde med Melinda och barnen in till stan och hjälpte dem med lite shopping så dagen blev väldigt trevlig ändå. Eftersom barnen måste ha skoluniform i skolan så köpte vi en uppsättning till Rob som har vuxit ur sina för längesedan, nu slipper han äntligen gå med byxor som är 1 dm för korta. Framsteg! Köpte även skor till Polly och en ny jacka till Melinda. Sedan var det dags för lunch och eftersom vädret var helt underbart så köpte vi med oss lunch från ett bageri och satte oss i gräset framför katedralen och hade picknik :)










Eftersom det är mothers dag så tänker jag förstås lite extra på min egen mamma denna dag, jag älskar dig! Vädret är underbart även denna dag och påskliljorna är framme :) Jag ska ta mig en långpromenad och förhoppningsvis få min guidade tur... Hörs ikväll!


Fredag kväll

Yes, äntligen fredag! Det har varit en påfrestande vecka eftersom jag varit helt själv med barnen två dygn i sträck och haft en hel massa barnpassnings kvällar... Men nu är det helg och det utlovas strålande sol och värme så jag tänkte passa på att ta en guidad tur genom staden och se om guiderna kan lyckas skrämma mig med sina spökhistorier nere i de gamla vattentunnlarna under staden! Låter spännande, men kanske lite läskigt också? Vi får se, jag återkommer med fler detaljer imorgon :)

Mindre hår i ansiktet, tack!

Det blir bara ett kort inlägg idag för klockan är mycket och jag behöver sova.. Men när vi satt vid middagsbordet idag (Melinda jobbade över så det var bara Joe, barnen och jag) så satt Polly och tittade på sin pappa en lång stund och sedan utbrast hon "dad, you need to shave your face. You've got hair everywhere and that's not pretty" Haha!Till saken ska tilläggas att Joe inte har något skägg eller någonting och att han enligt sig själv hade rakat ansiktet imorse :P Hon är för söt...


6 Mars 2010

Vi var en snabbis nere på stranden igår också, och tog en tur genom staden (eller samhället kanske är ett bättre ordval) Sidmouth. En väldigt mysig stad med många fina hus. Och Py, jag hittade fina stenar till dig på stranden om du vill ha dem. :)
















Åsnor så långt ögat når!

Idag (lördag) har vi varit på detta stället: http://drupal.thedonkeysanctuary.org.uk/ och tittat på alla söta åsnor! Vi fick höra ett par riktigt gripande berättelser av personalen och det var inte bara jag som kände för att smuggla in en liten åsna i bagagen på bilen när vi skulle åka därifrån! Om någon vill läsa mer så klicka på länken så kommer ni till deras hemsida. Någonting som är lite roligt att veta är att organisationen är den mest populära i hela england - det skänks mer pengar till åsnorna än till barnen i afrika eller andra behövande =) 

Här kommer lite bilder:

 



(Mamma, du skulle sett vilka hagar dom hade! Enorma, och det var bara fyra åsnor i varje hage... Fast dom åsnorna som fortfarande var konvalicenta av någon anledning gick i mindre hagar men det kan man ju förstå..)



Här kommer en bild från en av sjukhagarna:



Här är ett av ställena där åsnorna tränas:








Sedan hade vi en mysig picknik (men det var vääldigt kallt!)





Solsken och svanar!



Det är soligt här i england idag och Joe spår fortsatt värme och skinande sol under veckorna som kommer. Det är tydligen mer regel än undantag- är det fint väder i början av Mars så blir det en solig vår. Och under de fem dagar som gått nu i början på mars så har vi inte haft ett moln på himlen :) Eftersom jag varit ledig idag på dagen så tog jag mig en promenad ner till hamnen och satte mig en stund i gräset brevid kanalen :)




Det finns massa mysiga ställen att sitta på om man följer kaj-kanten :) Jag slog mig ner på en utan bänkarna för att titta på svanarna...



Men sen kom dom lite för nära...



Så då var det dags för mig att gå hem :) Jag har tagit nästan 50 bilder idag så det kommer mer någon gång men har inte tid att lägga ut alla just nu så håll tillgodo :) Jag kan också lägga till att medicinen börjar hjälpa nu så jag känner mig mycket piggare och febern är nästan borta så det är väldigt skönt!
Kramar


Mådag vecka 3

Så har ännu en helg gått och det är måndag igen. Måndagen och början på min tredje vecka här i England - det känns som det är evigheter sedan jag åkte hemifrån! Denna helgen ar jag mest sovit eftersom jag har lunginflamation, men barnen har varit i kyrkan med sin mamma och sen så var dom och simmade på lördagen.

Ang det här med kyrkan så känns det väldigt konstigt att be kvällsbön med barnen när jag nattar dom på kvällen.  Hur jag ställer mig i förhållande till gud är inget jag tänker skriva ut på bloggen men jag kan iallfall konstatera att jag inte är katolik... Så det är konstigt. Speciellt eftersom Melinda är väldigt troende och Joe är helt tvärtom så barnen hamnar någonstans mitt emellan... Men det är väl inte min ensak.



En del av staden... I bakgrunden syns en del av det gamla slottet och den rommerska muren som går tvärs igenom staden. Väldigt fint faktiskt... Och även om det inte syns på bilden så kan jag säga er alla att knopparna börjat komma på vissa träd :)


RSS 2.0