En solig dag!

God dag på er allihop!
Igår var en solig dag här i Exeter.. Joe har kommit hem igen så barnen var på ovanligt bra humör.  Robert kom iväg till skolan utan bråk och Polly var som en liten ängel vilket var väldigt skönt. Vi började morgonen med att klättra upp på vinden (usch!) för att lägga undan gamla leksaker och ta ner lite "nya".   

 
Polly" hjälper till", haha!

Sedan satt vi nere i vardagsrummet och provade de nya leksakerna, bland annat lite DUPLO som jag tyckte var väldigt roligt att leka med (hihi), ett dragspel och en dockvagn. Vi var ute i deras så kallade trädgård en stund också och blåste såpbubblor fast der var visst inte så uppskattat av grannen som ville sola och ha lugn och ro - så vi bestämde oss för att ha picknick istället!




Så jag packade en väska och satte Polly i vagnen och sen bar det av! Nästan två timmar  (8 grindar, 4 slussar och 5 broar) senare så var vi framme i Exwick, en liten... Låt oss kalla det förort till Exeter. Där hittade jag, till Pollys stora nöje, en stooooor lekplats! Eftersom det var mitt på dagen så var där folktomt och det fanns massor av olika saker att göra... :)



Så här blev vi naturligtvis fast i ytterligare 1,5 timma så hon fick springa av sig... Sedan åt vi våran lunch i gräset (fruktsallad bestående av Annanas, grapefrukt, mango, kiwi, banan, äpple och apelsin + en macka och hemmagjorda bullar till efterätt) innan det blev dags att traska hemåt igen. Hon var så trött så att hon somnade i vagnen och sov hela vägen hem!

Eftersom vi varit ute så himla länge så fick vi gå i stort sett direkt till skolan för att hämta Robert och jag var lite stressad och trodde att jag var sen - men det visade sig att deras idrottslärare helt hade missat tiden så dom var fortfarande ute och spelade brännboll när jag och Polly kom farandes runt hörnet exakt på slaget fyra! Precis i tid, som sagt. Fast vi fick vänta i nästan en halvtimma innan barnen hade duschat och bytt om så vi hade ju knappast behövt stressa. Men hur ska man kunna veta det? En härlig dag med mycket sol blev det iallafall! :)


Fredag kväll



Magsjukan är borta, tack och lov! Men både jag och Polly somnade på soffan igår och jag sov i nästan en timma. När jag vaknade till liv så fortsatte Polly att snarka i ytterligare 2 timmar så lite utmattade blev vi allt... Men som sagt, nu mår vi bättre och Polly har varit på dagis hela dagen idag så jag har äntligen fått vara lite ledig! Väldigt skönt.

Joe ska vara borta i 2 dagar till så jag måste jobba denna helgen och det känns lite segt. Inte för att jag brukar göra så värst mycket på helgerna eftersom jag fortfarande inte känner någon i min egen ålder men det är alltid trevligt att ha lite tid för sig själv! Ikväll saknar jag gänget extra mycket eftersom Milla nyss är hemkomen från italien och dom är ute på chalmers barer och roar sig - jag hade velat vara med! Men vi får väl ta igen det om ett par månader ...


Kanottur & magsjuka

Usch, nu har jag varit dålig på att uppdatera igen!

Helgen som gick var bra, det var riktigt skoj att paddla kanot! i välte en gång dock och det var läskigt men det ordnade sig bra iallafall. Ett dopp i kanalen är dock ingenting jag kan rekomendera eftersom vattnet är fruktansvärt äckligt... Tur att man hade våtdräckt på sig. Jag fick även klippt mig, äntligen! :) Det var välbehövligt kan jag lova.

De senaste dagarna har dock inte varit så roliga eftersom familjen kom hem från sin mini-semester och smittade ner mig med magsjuka. JIPPIE! Eller kanske inte.. Vi har sprungit i skyttetrafik till husets enda toalett - inte jätteskoj när 4 personer är magsjuka samtidigt och toaletten är upptagen. Men sånt e livet och vi börjar friskna till nu som tur är. Mel är tillbaka på jobbet, Robert är i skolan och Joe är bortrest så det är bara jag & Polly hemma. Lugnt och skönt...


Kvarka i St-sund

Kvarkautbrott i Stenungsund

Med en häst med konstaterad kvarka, och ytterligare tre med liknande symptom, stängde Stenungsunds Ridklubb för ut- och införsel av hästar från och med onsdag kväll.

Ridskolan håller öppet som vanligt men de träningar som planerats för externa tränare ställs in. De berörda hästarna har sedan upptäckten av sjukdom varit isolerade i anläggningens tävlingsstall.
- Där kommer hästar med visad symtom vara isolerade tills att de är friskförklarade, skriver ridskolechefen Ann Olofsson på klubbens hemsida
Källa: http://www.tidningenridsport.se/


Fredag kväll

mmh, fredag kväll. En skål med popcorn, ett par avsnitt av "vänner" och en pratstund med Lina! Sedan blev det ett långt bad och en bra bok och nu är det snart dags för sängen :). Kanotpaddling och en tripp till stranden står på schemat inför imorgon så håll tummarna för vackert väder!

Tisdagen den 13e April



Dagen idag då, tisdagen den 13e April. Kusin Linnea fyller år idag, grattis till dig. Vi har haft sol hela dagen och det har inte blåst så mycket så vi packade en väska och gick ut på picknik - väldigt mysigt! Sedan lekte barnen jage i nästan en timma medans jag låg i gräset och läste en bok. Underbart! Jag känner dock av min pollenallergi nu, speciellt på morgonen av någon anledning...



Sedan gick vi hem och sjöng och dansade lite till en Greenday-skiva som jag hittade i Joes samling (Jag blev glad när jag insåg att det fanns BRA musik i hans annars ganska tvivelvaktiga CD bibliotek) och barnen hade riktigt roligt. Jag tror att folk ute på gatan också hade ganska skoj när dom såg oss hoppa omkring som galningar i vardagsrummet men det får man bjuda på!Det är jättestora fönster nämnligen, och alla de människor som står på andra sidan vägen och väntar på grönt ljus vid övergångs stället stirrar alltid rakt in i huset.



När vi hade dansat färdigt så gick vi en stund till lekplatsen (dvs parken) och barnen fick springa av sig och leka pirater en stund. Robert träffade en av sina klasskamrater så dom kunde roa sig själva vid gungorna som tur var för Polly kräver 100% uppmärksamhet eftersom hon har kommit på att man kan KLÄTTRA på precis allting. Suck. Sedan var det dags att gå hem och jag blev väldigt glad när jag kom innanför dörren och insåg att Joe faktiskt stod i köket och LAGADE mat - obs, han lagade mat och inte bara satte in någonting färdigt i ungnen! Kalasbra! Så vi spelade "vem där"  och målade lite innan det var dags för middagen som bestod av någon form av potatisgratäng (special recept från norra england) och bacon + en jätte  sallad. Väldigt gott! Och nu har barnen gått och lagt sig. Det blev tyst i huset ovanligt snabbt ikväll så man får anta att dom var trötta efter dagens aktiviteter ... :)


Marknad

Denna helgen så har det varit full fart här i staden eftersom ett av vårens största evenemang gick av stapeln på lördagen: The Grand National, som är en stoor galopptävling för hästar. 45 Hästar startade och knappt hälften gick i mål. Dom galopperar 2 miles (vet inte riktigt hur långt det är i km...) och hoppar över samanlagt 20 höga häckar och den som kommer först i mål vinner. Som hästvänn så tyckte jag att det var lite obehagligt att se eftersom det var så trångt att många ekipage gick omkull och hästarna blev trampade av varandra men det var tydligen inga allvarliga skador på varken hästar eller ryttare så det var ju tur det iallafall! Vi såg racet på tv och familjen hade satsat pengar på rätt hästar så dom drog in ett par slantar. 




Sedan har det också varit massa konserter och evenemang inne på slottsträdgården eftersom Exeter Farmers Market var denna helgen. Vi gick dit på söndagen och tog oss en titt. Fick smakat på massa god mat, kollade på en matlagnings tävling och bakade chokladmuffins med barnen så alla var nöjda :) Och jag överdriver nog inte när jag säger att där fanns över  500 olika sorters fudge och chokladmuffins i mängder! Det negativa var dock alla fulla vuxna som såg ut som att dom sovit i festivaltälten hela helgen och druckit non stop sedan i fredags kväll.. Sånt är bara pinsamt. Väx upp?



Här sitter barnen och mumsar på varsinn glass - blå glass med jordgubbs smak! Och den som smakade choklad var rosa... Ganska fräckt! :)



Mel & Joe (& pollys ballong haha).


Blommor i mängder!



Polly var på dagis hela dagen igår så jag gick på långpromenad med Rob och vi utforskade omgivningarna lite... Han är väldigt farcinerad av blommor så vi plockade en stor bukett, och sedan roade han sig med att dekorera mitt hår! Vi gjorde en blomsterkrans också som han gav till Mel när hon kom hem senare på kvällen :) 

    

När jag var påväg för att hämta Polly så mötte jag mannen med sprayen, för er som är insatta och förstår vad det innebär. Han var arg och gapade och skrek men jag bara fortsatte gå och det var ju andra människor omkring som tur var. Han hade försvunnit när jag gick förbi samma ställe på vägen hem med Polly.




Vår på riktigt



Jag är tillbaka i England igen... Det är sorligt att behöva åka ifrån er alla därhemma, men jag kan iallafall trösta mig med att våren är här på riktigt nu. Jag och Polly gick till parken idag så hon fick leka lite med de andra barnen och sedan tog vi oss en mysig promenad över till andra sidan kanalen och de stora gräsmattorna där.  







  


RSS 2.0